Thursday, July 13, 2017

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Assalamualaikum...

Marila meriahkan segmen dari mialiana ....jom klik banner saper yang nak join :)


Tuesday, July 4, 2017

Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani Rahman

Assalammualaikum...

SHRMZB semua....klik banner untuk join segmen nie :))


Tuesday, June 13, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Jun 2017, iaitu tepat jam 4.30 petang sehingga hari esok, 4.30 petang 13 Jun 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Thursday, June 8, 2017

GIVEAWAY 1,000 KOTAK PERLASHINE® KAPSUL MUTIARA

Assalammualaikum

Sila klik link giveaway.perlashine atau gambar kat bawah nie untuk memenangi PERLASHINE @Kapsul Mutiara


Wednesday, June 7, 2017

Dekorasi Hari Raya

Assalammualaikum....

Alhamdullilah  dan masuk 12 hari kita berpuasa...raya pun nak dekat nie masa nie mesti dah ramai yang dok berfikir tentang persiapan raya kan...baju raya la..kuih raya la...dan juga dekorasi rumah ..tahun nie nak berserderhana jer... kemas & deko rumah  memang rutin mingguan tapi bila raya kena lebih sikit maklumlah setahun sekali kan  deko kena extra sikit :))..... rasanya nak  tahun nie pilih tema  navy blue ...untuk deko-deko rumah terutama langsir , lapik meja & sarung kusyen.

Tapi tu la masa cepat betul berlalu...ada masa 2 kali je cuti hujung minggu untuk mengemas rumah sempena Aidil fitri tahun nie...cuti hujung minggu je masa untuk mengemas tapi masalahnya masa tersebut juga  nak kena cuci baju , gosok baju, memasak untuk berbuka lagi macam tak cukup masa jer....jadi bolelah cuba  tips untuk menjimatkan masa :- 

a) Apa kata malam selepas tarawih tu sebelum masuk tidur kita kemas dulu sikit - sikit...bila esok bangun tidur tengok rumah teratur hati pun tenangkan :))
b) Bole juga mula mengemas bila selesai sahur..seawal pagi lepas tu bole pergi kerja dengan segar dan cergas kira macam senaman diwaktu pagi juga  :)

Persiapan raya tahun nie tak banyak yang nak di tukar baru cuma nak tukar langsir di ruang tamu tu
yerla selalunye hari raya hiasan ruang tamu wajib dilakukan .... dah usha2 di LAZADA memandangkan ada promosi 
Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale ( promotion from  19 June to 30 June 2017) 
langsir-langsir pun cantik belaka dengan harga pun berpatutan..jom kita bershopping di LAZADA tak perlu nak bersesak kat pasaraya & mall...:))

Rasanya bila dah singgah  kat LAZADA nie...bukan setakat langsir jer nak tukar benda-benda lain pun rasa nak tukar baru he he :)..... sebab pelbagai barangan untuk hiasan hari raya tengah promosi nie.. so kalau nak tengok selain langsir kat bawah nie.... bolelah klik link yang share kat bawah nie :))








  • A perfect decoration for home, hotel and restaurant, etc.
  • Washable and easy to clean
  • Made of fine material, durable in use
  • Style: Modern, Punch Curtains
  • Pattern: Castle
  • Material: polyester fiber (check clearly no shading)
  • size : 100*250 (W*H) (1pcs)
  • Fit Rod Pocket: 4cm or less
  SELLER PROMOTIONS
1 x Artifical Flower
Other options:
RM 43.50
Before RM 76.72,
You save 43%


                                       



Ini adalah contest LAZADA Ramadhan Raya Blogger Contest. Jom kita  sertai contest ini !!!

Friday, June 2, 2017

GIVEAWAY POSKAD ANIMASI AIDILFITRI BY BONDE ZAIDALIFAH

Assalammualaikum...

Jom join GA nie untuk kad raya animasi yang tengah viral nie.....semalam baru tengok kat berita...macam menarik dan comel jer....kreatif idea Pos Malaysia nie... maklumlah majoriti semua  ada smartphone kan sekarang... so  jom join meriahkan raya anda dgn kad animasi nie.. :))



Tuesday, May 30, 2017

"Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani".

Assalammualaikum...

Mari kengkawan... kita join lagi GA dari kasihkuamani sempena ramadhan dan syawal yang bakal disambut x lama lagi... jom reramai meriahkan lagi giveaway nie...klik banner pada yang berminat :))


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...