Friday, September 8, 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

Assalammualaikum...

Mari-mari ....jom kita join  GA pertama dari bukupinky  senang syarat-syaratnya ...mesti ramai yang nak join kan....apalagi jangan tunggu2  klik jer banner kat bawah  ni  :))

 ↓



Wednesday, August 30, 2017

KaklongChan.com Merdeka Giveaway!

Selamat Menyambut Hari Merdeka...so bagi memeriahkan semangat sambutan hari kemerdekaan esok marila beramai2 kita join Merdeka Giveaway nie....klik banner pun bole  :))



Monday, August 28, 2017

'Happy Giveaway by Mrs Pip ( 28/8/17 - 16/9/17 )'

Assalammualaikum....

Jom kita meriahkan GA  Mrs Pip....:) klik banner  yer !!



Monday, August 7, 2017

Instant Shawl Giveaway by MAMAPIPIE

Assalammualaikum....

Hari nie join GA dari mamapipie sesape yang nak instant shawl jom join reramai :)) 
klik banner

Monday, July 31, 2017

PENCARIAN BLOGLIST OGOS 2017


Assalammualaikum

Jom meriahkan segmen nie...klik banner  :))



Thursday, July 13, 2017

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Assalamualaikum...

Marila meriahkan segmen dari mialiana ....jom klik banner saper yang nak join :)


Tuesday, July 4, 2017

Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani Rahman

Assalammualaikum...

SHRMZB semua....klik banner untuk join segmen nie :))


Tuesday, June 13, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Jun 2017, iaitu tepat jam 4.30 petang sehingga hari esok, 4.30 petang 13 Jun 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Thursday, June 8, 2017

GIVEAWAY 1,000 KOTAK PERLASHINE® KAPSUL MUTIARA

Assalammualaikum

Sila klik link giveaway.perlashine atau gambar kat bawah nie untuk memenangi PERLASHINE @Kapsul Mutiara


Wednesday, June 7, 2017

Dekorasi Hari Raya

Assalammualaikum....

Alhamdullilah  dan masuk 12 hari kita berpuasa...raya pun nak dekat nie masa nie mesti dah ramai yang dok berfikir tentang persiapan raya kan...baju raya la..kuih raya la...dan juga dekorasi rumah ..tahun nie nak berserderhana jer... kemas & deko rumah  memang rutin mingguan tapi bila raya kena lebih sikit maklumlah setahun sekali kan  deko kena extra sikit :))..... rasanya nak  tahun nie pilih tema  navy blue ...untuk deko-deko rumah terutama langsir , lapik meja & sarung kusyen.

Tapi tu la masa cepat betul berlalu...ada masa 2 kali je cuti hujung minggu untuk mengemas rumah sempena Aidil fitri tahun nie...cuti hujung minggu je masa untuk mengemas tapi masalahnya masa tersebut juga  nak kena cuci baju , gosok baju, memasak untuk berbuka lagi macam tak cukup masa jer....jadi bolelah cuba  tips untuk menjimatkan masa :- 

a) Apa kata malam selepas tarawih tu sebelum masuk tidur kita kemas dulu sikit - sikit...bila esok bangun tidur tengok rumah teratur hati pun tenangkan :))
b) Bole juga mula mengemas bila selesai sahur..seawal pagi lepas tu bole pergi kerja dengan segar dan cergas kira macam senaman diwaktu pagi juga  :)

Persiapan raya tahun nie tak banyak yang nak di tukar baru cuma nak tukar langsir di ruang tamu tu
yerla selalunye hari raya hiasan ruang tamu wajib dilakukan .... dah usha2 di LAZADA memandangkan ada promosi 
Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale ( promotion from  19 June to 30 June 2017) 
langsir-langsir pun cantik belaka dengan harga pun berpatutan..jom kita bershopping di LAZADA tak perlu nak bersesak kat pasaraya & mall...:))

Rasanya bila dah singgah  kat LAZADA nie...bukan setakat langsir jer nak tukar benda-benda lain pun rasa nak tukar baru he he :)..... sebab pelbagai barangan untuk hiasan hari raya tengah promosi nie.. so kalau nak tengok selain langsir kat bawah nie.... bolelah klik link yang share kat bawah nie :))








  • A perfect decoration for home, hotel and restaurant, etc.
  • Washable and easy to clean
  • Made of fine material, durable in use
  • Style: Modern, Punch Curtains
  • Pattern: Castle
  • Material: polyester fiber (check clearly no shading)
  • size : 100*250 (W*H) (1pcs)
  • Fit Rod Pocket: 4cm or less
  SELLER PROMOTIONS
1 x Artifical Flower
Other options:
RM 43.50
Before RM 76.72,
You save 43%


                                       



Ini adalah contest LAZADA Ramadhan Raya Blogger Contest. Jom kita  sertai contest ini !!!

Friday, June 2, 2017

GIVEAWAY POSKAD ANIMASI AIDILFITRI BY BONDE ZAIDALIFAH

Assalammualaikum...

Jom join GA nie untuk kad raya animasi yang tengah viral nie.....semalam baru tengok kat berita...macam menarik dan comel jer....kreatif idea Pos Malaysia nie... maklumlah majoriti semua  ada smartphone kan sekarang... so  jom join meriahkan raya anda dgn kad animasi nie.. :))



Tuesday, May 30, 2017

"Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani".

Assalammualaikum...

Mari kengkawan... kita join lagi GA dari kasihkuamani sempena ramadhan dan syawal yang bakal disambut x lama lagi... jom reramai meriahkan lagi giveaway nie...klik banner pada yang berminat :))


“Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri”

Assalammualaikum...

Lama x join GA.....jom reramai join sempena ramadhan nie.....mudah je cuma klik banner ni yer :))


Monday, May 29, 2017

Salam Ramadhan

Assalammualaikum....



Lamanya...x bersiaran  he3...(macamla tiap2 hari bersiaran)  selamat berpuasa semua dah masuk hari ketiga kita berpuasa ...semoga diberikan kekuatan menghadapi bulan yang mulia ini dan semoga segala amal ibadah kita diterima Allah...Amiin.

Rasanya belum terlambat nak kongsi waktu berbuka puasa untuk kawasan Kuala Lumpur & Putrajajaya untuk tahun 2017.

Thursday, March 30, 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

Assalammualaikum...

Rasanya masih sempat nak join segmen mialiana nie....sebelum2 ni asyik  x kesempatan jer nak join...:))  jom laju2 join juga :))


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Wednesday, March 22, 2017

Lazada's Birthday Blogger Contest

Assalammualaikum..

Teruja pula nak join Lazada's Birthday Blogger Contest nie...manala tau ada  rezeki bole dapat wishlist yang dihajati nie... :))


Untuk  contest ne kena jawap empat (4) soalan seperti berikut...

1. What do you love about Lazada Malaysia? 
     Apa yang korang suka pasal Lazada?


Memang la suka shopping online kat Lazada nie ...kalau dah terjebak mesti jatuh cinta dan  terus bershopping kat Lazada maklumlah amat mudah semua dihujung jari anda...senang difahami...penghantaran yang tepat pada masa... dan paling best bila free delivery walaupun kekadang ada kos penghantaran tapi masih dikira berpatutan....semenjak  bershopping di Lazada belum ada masalah kualiti barangan...alhamdullillah..:) Pendek citer memang la berbaloi shopping kat Lazada nie  masa pun jimat tak perlu nak bersesak2 kat pasaraya sebab macam-macam ada di lazada seperti berada di shopping mall yang penting RM je hehehe....:)


2. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
    Tiga produk Lazada dari Lazada Malaysia (tiga barang kegemaran korang)



 Ini adalah wishlist yang pertama,,,
 Panasonic Inverter Double Heater Grill Microwave Oven NN-DF383B
 Lama dah teringin microwave,,,yang special microwave ni boleh grill pula...dan ada turbo  defrost..senang kerja nie...:)

Untuk yang  kedua pula  saya nak yang nie...Nikon D3300 24.2MP Black + AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II Zoom Lens + 8GB + DSLR BAG
sebab nyer ...kat bawah nie hehehe  CnP jer....

Super Easy to Use
New to the DSLR scene? Not to worry, the D3300 is so easy to use, even amateurs can operate it with relative ease. Can't get the whole scene into your frame? Turn on Easy Panorama Mode and pan across the scene—the D3300 will capture the entire view as a high-resolution panoramic image. It's that easy! Furthermore, Guide Mode gives step-by-step help when you need it and you can easily get creative with built-in Image Effects, filters and more. You even get to choose which colour you want for your D3300

Untuk yang ketiga pula ...dah lama nak beli sebab wiring untuk water heater kat bilik air tu dah bersawang...lagipun sekarang nie musim hujanla...sejuk la nak mandi pagi2 nie... klu dapat pasang water ini excited sikit nak mandi pagi2 ...hehe :)


3. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
    Apa yang boleh dipertingkatkan lagi oleh Lazada Malaysia?

Sepanjang bershopping di Lazada nie  memang belum hadapi apa masalah tapi  mungkin ada usaha yang boleh dipertingkatkan oleh Lazada di masa akan datang dimana  Lazada boleh pertimbangkan barangan yang  kurang mendapat bintang dan  tidak mendapat review yang baik juga kualiti yang rendah  perlu la dihentikan jualannya..agar pembeli tidak rasa tertipu.



4. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 
    Ucapan selamat hari lahir dari korang untuk Lazada Malaysia

HAPPY BIRTHDAY LAZADA 

Selamat Ulang tahun yang ke 5....cepat betul membesar yer...semoga banyak lagi barangan berkualiti yang akan dipasarkan di Lazada dan selalu2 lah memberikan diskaun pada loyal customer anda ..tahniah lazada!!


Untuk menyertai bole klik  link nie semua terma & syarat2 ada kat sini. :))  23rd March dah
abis contest nie jomm cepat2 :)



Wednesday, March 8, 2017

Selamat Hari Wanita


Assalammualaikum....


Untuk semua wanita.... semoga cerdikmu secerdik AISHAH, 
cantikmu  secantik AINUL MARDIAH, 
pergorbananmu setinggi SUMAIYAH
ikhlasmu  seikhlas RABIATUL ADAWIYAH.....
dan moga tempatmu di syurga AL JANNAH......Selamat Hari Wanita


Monday, February 20, 2017

GIVEAWAY #1 BY AISYAH


        Jom reramai & support  1st Giveaway dari Aisyah nie ...klik banner untuk join

"Birthday Giveaway Nur Imani"

Assalammualaikum...

Jom join...GA dari kasihkuamani sempena Harijadi anaknya AMANI...
anyway hepi besday adik Amani!!




KLIK BANNER

Tuesday, January 31, 2017

GIVEAWAY SAMPLE COLLAGEN SOAP NURRAYSA BEAUTY

Jomm klik banner...join reramai :)



GIVEAWAY SAMPLE COLLAGEN SOAP NURRAYSA BEAUTY 

 SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

 1. Follow blog ini

 2. Follow google +

 3. like fanpage
BLOG WANI SUKARNO



 KOLAGEN MARIN ASLI- mengandungi mineral, asid amino, beta karotein, serta protein yang membantu mengekalkan kolagen dalam kulit
 MINYAK ZAITUN - berkesan membersih dengan mendalam tanpa menyumbat pori - pori dan telah digunakan secara meluas dalam industri kecantikan di barat kerana kandungan vitamin E yang tinggi yang boleh merawat kulit muka serta anti penuaan yang sangat dipercayai 
 SUSU KAMBING- mengandungi selenium dan vitamin A iaitu makanan penting untuk kulit yang cantik menawan. Kaya dengan asid laktik yang berupaya membuang sel kulit mati yang degil di kulit, melembabkan serta mencerah kembali kulit yang kusam. 

Barat menggelarkan ia sbg 'healing miracle' *Herba terpilih *Habbatussauda' Inginkan kulit anda mendapat manfaat dari bahan-bahan hebat di atas?

 Sabun ini juga sesuai untuk: ✔ Bayi seawal baru lahir ✔ Kaum lelaki & wanita yg mempunyai masalah kulit ✔ Eczema, gatal serta kurap ✔ Boleh guna satu badan


 TARIKH TUTUP PENYERTAAN BILA -BILA MASA..
 AKAN DIUMUMKAN. CEPAT-CEPAT JANGAN TERLAMBAT

Tuesday, January 17, 2017

Thursday, January 12, 2017

Welcoming January Giveaway

Assalammualaikum...

 Bulan Januari nie ramai yang buat GA...so cepat join GA ni 10 hari jer

Klik banner 

Welcoming January GiveAway 07-17 January 2017

Wednesday, January 11, 2017

Chinese New Year Megasales Giveaway RM1,000 Di Nile.Com.My

Assalammualaikum,.....

Hari nie jejalan kat  blog lyssasecret  dia join giveaway dari nile.....so sibuk gak nak join :))

Biasalah kalau tahun baru cina sinomin dengan ang pau...sekarang  nile.com.my nak bagi angpau so jom join GA sempena tahun baru cina akan datang nie...

Nile  merupakan website online shopping untuk baju muslimah, pakaian, kasut, beg, buku, barang-barang gym, barang dapur dan banyak lagi, akan mengadakan giveaway semasa Tahun Baru Cina iaitu jatuh pada 28 Januari 2017 ini.

Hadiah-hadiahnya korang boleh tengok kat bawah ni :
RM300 Duit Raya x 1 pemenang
RM200 Duit Raya x 2 pemenang       
RM100 Duit Raya x 3 pemenang

 Macam mana cara nak join ?
Mudah je.
 Hanya buat satu blogpost dan ikut 4 step di bawah :
 1. Tajuk : "Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my"
 2. Letak banner kat bawah ni dalam entry korang dan linkkan kat banner tu dengan link yang ini :
      http://www.nile.com.my


3. Dan daripada link tersebut, korang pilih 5 items daripada "Chinese New Year Megasales Items"           yang korang nak sangat-sangat daripada nile.com.my, dan korang mentionkan dalam entry korang       tu  macam contoh kat bawah ni ye...

 Contoh :


Product: Haniya BlouseCNY2017 Sales price: RM23.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 units only




Product: CardiganCNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only




Product: Sport PantCNY2017 Sales price: RM18.90
Date: 20/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 317 units only


Product: Storage BoxCNY2017 Sales price: RM19.90
Date: 19/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 200 units only


Product: HandbagCNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 350 units only

4. Email kan terus kepada giveaway beserta dengan detail dan tajuk :

Chinese New Year Megasales Giveaway

Link blog :
Nama Penuh :
No. Telefon :

5. Korang boleh check result >> DI SINI << 

Tarikh tutup korang update blog adalah pada --> 26/01/2017 , 11.59 pm

Tuesday, January 10, 2017

1st GA by BAJETciputseleraBESAR

Assalammualaikum....

Yang suka sourvenir  korea bolelah cuba GA nie kot2 bertuah dapat sourvenir korea  mari2 klik banner  join  GA nie... :)


Friday, January 6, 2017

'Back To School Giveaway by Abam Kie'

Assalammualaikum....

Abam Kie...buat GA lagi...jom kita kembali ke sekolah..:))


Klik Banner sesape yg nak join...

Thursday, January 5, 2017

Kempen #Bebas Plastik di Selangor

Assalammualaikum....

Kempen dah pun bermula...sekarang klu nak g pasaraya2 & kedai2 kat area Selangor kena standby beg sendiri yer...klu tak bayar la 20 sen untuk satu plastik beg...moga kempen nie dapat diterima oleh rakyat bagi kebaikan bersama juga kan..:)


Tuesday, January 3, 2017

Giveaway Planner 2017 by @papernplanner

Assalammualaikum... Jom klik gambar dibawah :)




Blog Whatever Apa-apa sahaja...menarik..bersih,,sedap mata memandang bila dibaca. :)

rakan yg telah di tag


"Giveaway Untuk Bloggers #2".



Assalammualaikum........Selamat Tahun Baru 2017 !!!!


              Klik  banner ye ↟...jom join...kul 12 @3 Jan 2017  tamat GA nie...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.