Tuesday, February 19, 2013

Pasta Carbonara simple..

Masak Pasta carbonara ni masa cuti raya cina yg lepas tapi nak citer pasal celebrate besday anak bujang ku....tak belikan kek..tapi dengan rajin ye buat kek sendiri..konon kek fruitplan tapi  x lah secantik kejadian seperti di kedai2 kek tu..
Pastu gi belanja die makan kat kedai favourite kami.."tree steak" tak makan steak pun makan fish & chip jer..:)

Masa cuti raya cina lak masak pasta cabonara yang simple...sedap gak..puji sendiri..he he



Resepi Pasta Cabonara yang ringkas ....

Pasta Carbonara
sumber : myresepi
Bahan-bahan ( 4-6 orang ) ·
 .1/2 bungkus pasta (tak kisah apa jns/btk pun) ·
 .1 tin sos carbonara Prego
· Sedikit isi ayam atau daging
· Sedikit sosej · Sedikit daun parsley
· Sedikit keju · Garam secukup rasa
· Sedikit cendawan butang (jika suka)

Cara-cara 1. Rebus pasta hingga betul lembut. Toskan dan letak tepi. 2. Masakkan sos dlm periuk. Masukkan isi ayam atau daging yg telah dibersihkan. Setelah isi ayam/daging . sosej, masukkan cendawan butang, daun parsley dan keju yg telah dicincang halus. Kacau sebati hingga keju larut dlm kuah. 3. Masukkan garam secukup rasa. 4. Setelah kuah siap, tuangkan dlm pasta yg telah direbus tadi. Gaul rata.

2 comments:

ainnoraini said...

Anak saya pun suka mkn pasta...nk buat pun senang jugakan...

ainnoraini said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...