Thursday, December 1, 2011

Jalan Jalan Di Hatyai (1)

Salam..

Last week ofc wat trip gi Hatyai..at first punyer la ramai yg nak pegi..last minit ramai yang cancel..mcm2 reason..takut banjir la..takut ade bom la..nak kena attend kenduri kendara la..lastly ade 2 bus yg penuh..so hari Jumaat malam..jalan..jer.
Journey ke Hatyai ambil masa lebih kurang 8 -9 jam..so apalagi tido je..dlm keadaan duduk...mak aii sakit pinggang ku..hu hu hu..


DAY 1

So..5 pagi Sabtu sampai kat CTC..Changlun berenti untuk urusan insuran..turun jap dari bus settle kan ape yg patut buang air..minum air..ambik angin jap..kat situ lebih kurang 1 jam..sempat solat subuh gak. Kul 6 lebih start jalan...sampai Kat Imigresen Kayu Hitam..banyak dah bus beratur..lebih kurang 40 minit gak baru settle..smbung terus ke boarder kejap je..dah nmpk Selamat Datang Ke Sadao..pergh..punye ramai org..dok Q..aduih nak kena angkut beg lagi..beratur lagi..ermm rasa nak terkucil pun ade masa beratur nie..







Masa ambil gambar ni kena marah sebab..no photo..he he manale kutahu..xde signboard x leh ambil gambo..

Dalam x sedar rupanya kat 1/2 jam beratur kat situ.lepas tu breakfast kat pekan Danok..kedai muslim ni ade roti canai & roti telur..nasi minyak..nasi putih & lauk-lauknye..sarapan ambil makan nasi putih dgn ayam goreng minum teh tarik .. (credit untuk teh tarik)..kat sini masih boleh guna RM..bfast pagi je 5 hinggit.





Our journey diteruskan.. Ambil masa 1 jam untuk sampai ke Hatyai kata tourist guide tu.....mengantuk dengar tourist guide tu dok cakap2 sejarah Thailand.....apalagi tiba2 jer terus..zzzzz..




Dalam sedap zzzz terdengar sore si Aida..kita sudah sampai ke Bandar Hatyai..oo Hatyai..aku datang..!! he he




Bila diamati..pokok ni dibuat dari straw la..kreatif la org thai nie..




Perjalanan diteruskan..Aida kata..tempat pertama yg nak kena pegi adalah NORA PLAZA..tempat nak minum bird nest bagi yg nak ilangkan ngantuk tu..dan shopping barangan leather..ok la..masuk2 je.. tuju toilet ..he he..toilet kat sini pelik sikit la tapi still consider bersih..untuk public toilet compare kat Malaysia. Jalan2 dalam Nora Plaza..ramai yg tuju kat beg2 leather..apalagi badan nie macam ditarik magnet lak..terus je tuju kat handbag2 tu..tpi tgk je la rasanya macam mahal jg barang2 kat sini..cuma beli balm je kat sini..hai jauh2 dtg beli balm je..haha..











X ingatla bape lama dok dalam Nora Plaza tu..xde besar mane pun..dok pusing2.. 2 3x je dalam tu..pastu kuar..Aida kata..nak gi tempat Honey & Kacang Gajus lak..

nanti sambung lagi...











No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.