Monday, September 23, 2013

Rombongan "che kiah"@Langkawi (Part 2)

Selepas merehatkan badan kat bilik hotel..kekawan ajak rounding Pekan Kuah Nak pergi Pasar Malam..kononnye...dok jalan2 x jumpa2 gak..pasara malam udahnyer jumpa downtown...ramai jual baju jer kat sini..kaki dah penat singgah pekena laksa jap..kat gerai downtown nie..sedap laksanya..


Esoknye...jam 8.00 pagi breakfast dulu kat hotel...turun lambat ramai lak orang...8.30 bus dah sampai..itinerary ari nie..nak pegi Chenang..naik Cable Car...aku nie sebenarnya gayat..tapi nak merasa gak camne naik cable car tinggi2 tu..Ramai betul orang nak naik cable car..panjang betul Q..rasanya masa beratur pun dah ambil masa 1/2 jam rasanya...


 
 
 
Muka ceria jer masing2 padahal sume gayat..:)
 


 


                                                          Indah nya ciptaan Allah.


Lepas habis naik cable car..plan seterusnya pegi lunch..sebab time turun dari Gunung Mat Cincang tu..pun dah pukul 11.30..cepat betul masa berlalu..tapi Pak Lah kata singgah kat Padang Matsirat dulu ..tempat beras terbakar..wahhh!!!! banyak nyer beras..ha ha. ha dok bayangkan ada beras yang banyak...sesampai nyer berasnyer adela banyak nie..udahla panas masa nie..rasa terbakar lak tengok beras nie he he....




Cantiklak tangga rumah sebelah tempat beras terbakar nie




 Sibuk gak nak bergambar kat depan tangga nie.walaupun panas dah cuaca masa nie..


Pak Lah kata..nak bawa kami makan kat Kak Yan Ikan Bakar nama restoran tu..dulu gerai kecil jer..tapi sekarang dah updated..sesampai jer..lauk pauk sudah abis la..cuma tinggal sayur taugeh goreng, ulam, ikan pari bakar ..makan jer ape yg ada..xder pilihan pun...nasi baik la sedap..

Dah kenyang makan Pak Lah nak bawa kami ke Makam Mahsuri...tapi majoriti xnak pegi..plan pun tukar..Pak Lah bawa kami ke Pantai Pasir Hitam pula..








 
Pasir memang hitam tapi halus...
 
 


         Sejarah  terjadinya Pantai Pasir Hitam


Dah abis rounding kat Pantai Pasir Hitam nie..kami singgah di Galeri Perdana tempat dimana Tun Mahathir menyimpan hadiah-hadiah selepas dia jadi Perdana Menteri..aduiihh banyaknya hadiah die sampai boleh buka Galeri..



Banyak2 hadiah Tun ini yang paling aku suka..he he   emas tulen ko..




Bahtera nie pun ade yang bagi ...besar tu...





Dah abis pusing Galeri..  Pak Lah bawa kami ke Pekan Kuah..kedai Haji Ismail Group..okla nie kedai lama..tapi banyak gak kedai lain seangkatan macam kedai tu..jalan2 je kat dalam tu...x beli ape pun..sebab susunan barang x macam kat Idaman Suri tersusun.x menarik perhatian..

Jam pun dah kul 5 petang...Pak Lah bawa kami ke Dataran Lang..kat sini sekejap je turun ambil gambar helang tu 2 3 keping...pastu balik hotel..malam..dinner kat Restoran Wan Thai..lupa nak snap pic..kat sini..okla makanannye sedap sikit dari buffet kat hotel semalam..




Okla sudah abis percutian kami di Langkawi..esoknya kami check out awal..kul 8.00 pagi..sebab nak kejar Jetty ke Kuala Perlis..memang ramai ..kul 12.00 baru sampai kat Kuala Perlis..perjalanan balik Ke Subang Jaya di teruskan..udahnya pukul 11 malam baru sampai umah.

3 comments:

Nico Nabiela said...

Bestnye..nice picture ;)

Anonymous said...

byk tmpt lg hang x p....laen x p lar gua citer telaga 7 n byk lg tmpt yg cantik2 yg hampa x g tp kira ok lar bg org yg pertamaaaaaaa kali g...semua nmpk happy dh kira ok lar

Mas said...

kt beras terbakar tu bkn beras je yg terakar..kite pon terbako skali...huhuhuhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.