Tuesday, April 22, 2014

Sepetang di Bandar Hilir, Melaka

Cuti ujung minggu lepas pergi kenduri kawin ofis mate di Jasin..balik kenduri..terus gerak ke Bandar Hilir saja nak jalan jalan..memang dah bertahun-tahun tak sampai Bandar Melaka nie..banyak sangat perubahannya..best tapi penat ooo..malam kul 11.30malam baru sampai umah.




 Masuk Muzium rakyat nie sebab nak rasa aircond sejuk sikit..panas lak kat luar


          Antara barang pameran dalam muzium rakyat



    Lepak-lepak kat area sini sambil tengok beca yang lalu lalang..



Ambil gambar jer kat  area bawah nie tak mampu mendaki kota A Farmosa tu...


Jalan jalan ke Menara Taming Sari pula...x naik sebab gayat benda tinggi2 nie...ofis mate lain naikla..



Kemudian berjalan lak ke area cruise.... naik cruise menyusuri Sungai Melaka pula..lama kat atas sungai..lebih kurang 40 minit..rasanya..tapi klu malam best ko leh tengok banyak lampu2...
Lebih kurang 7 malam kitaorang gerak kuar dari bandar melaka.
Byee Melaka..nak kena plan bermalam kat sana pula nie..tak puas la..1/2 hari jalan2..banyak tempat tak sempat diteroka.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.